Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Το σχέδιο της ημέρας!






Κάποια στιγμή -σε κρίση παρορμητικότητας- αγόρασα αυτό το νήμα (μάρκας Smooth), παρόλο που το χρώμα του δεν είναι από τα αγαπημένα μου. Έπλεξα, λοιπόν, αυτή την πολύ απλή μπλούζα, με μους στα τελειώματα, φαρδιά μανίκια και διακριτικό κόψιμο στη μέση. Χαρακτηριστικό της, ο φαρδύς γιακάς. Αφού ολοκληρώθηκε το έργο μου... κάτι του έλειπε. Έτσι, της πρόσθεσα αυτά τα μοβ λουλουδάκια από τσόχα στο λαιμό, στην ούγια και στο ένα μανίκι, με αποτέλεσμα να αποκτήσει... χαρακτήρα. Τώρα είναι πιο εύκολο να τη συνδυάσω με τα άλλα μου ρούχα.
Αν θέλετε να φτιάξετε τσόχινα διακοσμητικά και λοιπά αντικείμενα, χρειάζεστε απλώς λίγο μαλλί, τις ειδικές για το felting βελόνες, ένα σφουγγάρι βάσης και κάμποση υπομονή - τουλάχιστον στην αρχή. Τα υλικά μπορείτε να τα βρείτε εύκολα σε οποιοδήποτε μεγάλο κατάστημα που πουλάει νήματα. Αν είσαστε στα Χανιά, μπορείτε να πάτε στο Delfino, στην Αποκορώνου. Κατά καιρούς διοργανώνονται και διάφορα σεμινάρια felting, αλλά δε θα σας το συνιστούσα γιατί:
1) Είναι πανάκριβη η συμμετοχή αλλά και τα υλικά που προσφέρονται.
2) Διδάσκεστε συγκεκριμένες τεχνικές (π.χ. πώς να φτιάξετε μια τσάντα) αλλά όχι άλλες που μπορεί να είναι πιο χρήσιμες για απλά, καθημερινά project (π.χ. πώς να φτιάξετε ένα στολίδι για κάποιο ρούχο, ένα μικρό κόσμημα, κλπ).
Νομίζω πως μόνο με την επιμονή και την εξάσκηση μπορεί κανείς να μάθει στ' αλήθεια. Σύντομα θα αναρτήσω περισσότερες πληροφορίες για το felting.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία η μπλούζα!!Μήπως μπορείτε να μας δώσετε οδηγίες για το πως ακριβώς μπορούμε να την πλέξουμε??