Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Traveler's scarf!





Just like the Passenger's scarf, with different colours! Knitted for my husband, as an early Christmas gift.



Ολόιδιο με το Passenger's scarf, μόνο που έχει διαφορετική απόχρωση (το Riot κάνει τη διαφορά - αυτή τη φορά είναι η απόχρωση 407 που χρησιμοποίησα). Το έπλεξα για τον άντρα μου, ως πρώιμο δώρο Χριστουγέννων. Του "χρωστάω" ακόμα ένα, πλεγμένο με το σκοτσέζικο τουίντ που μου έφερε απ' το ταξίδι του.

15 σχόλια:

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Με γεια του και πολλά συγχαρητήρια και σε σένα. Περιμένουμε και το επόμενο.

tsikipikiriki είπε...

Είναι πολύ όμορφο αλλά μπορείς σε παρακαλώ να μου πείς που μπορώ να αγοράσω αυτά τα νήματα γιατί προσπάθησα και δεν τα κατάφερα.

Vassiliki είπε...

Τα νήματα... λοιπόν: το Riot King Cole (το πολύχρωμο νήμα)μπορείς να το βρεις στο Delfino (δεν ξέρω πού μένεις, αλλά Delfino) έχει και στην Αθήνα (κοντά στην Αθηνάς) και στα Χανιά. Διευθύνσεις και τηλέφωνα... απ' το διαδίκτυο. Το ίδιο και το Siena (το μονόχρωμο καφέ νήμα). Το άλλο τώρα, το elann είναι ένα θέμα, γιατί εγώ το είχα παραγγείλει απ' το εξωτερικό. Μπορείς όμως εύκολα να το αντικαταστήσεις με merino, είτε της μάρκας Lanas Stop είτε της μάρκας Katia. Και αυτά υπάρχουν στο Delfino. Επίσης, αν μένεις στην Αθήνα, μπορείς να πας στο "Ερχόγειρο" (κι αυτό κοντά στην Αθηνάς), να τους δείξεις τις μάρκες και να σου βρουν τα αντίστοιχα νήματα (είτε ίδια είτε τέλεια υποκατάστατα). Πες μου τι απόγινε, ε;

tsikipikiriki είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ. Το Delfino ούτε ακουστά δεν το είχα, Αθήνα μένω και σύντομα θα πάω να πάρω.Εν τω μεταξύ πριν αφήσω σχόλιο εδώ σου είχα στείλει ένα mail που μάλλον δεν έλαβες ποτέ και έχω αρχίσει ένα κασκώλ με νήμα που αγόρασα κατα την κρίση μου.Το συγκρίνω όμως με το αρχικό και δεν μπορώ να πω οτι ενθουσιάζομαι με το δικό μου. Τέλος πάντων θα το τελειώσω (μην θαρρείς ότι πλέκω χρόνια, πρωτάρα είμαι)αλλά θα πλέξω και ένα σύμφωνα με τις οδηγίες σου.
Εύχομαι σε σένα και την οικογένειά σου Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα.

Ανώνυμος είπε...

Χρονια πολλα με υγεια,αγαπη και αισιοδοξια
Misirlou & maria

Niatta είπε...

http://e-crochet.blogspot.com/2012/01/blog-post_02.html

Καλή χρονιά με βραβείο. Έλα να το πάρεις, γλυκειά μου.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο και καλή συνέχεια!!! Φέτος έπλεξα κασκώλ για όλες τις γυναίκες της ευρύτερης οικογένειας κι ενθουσιάστηκαν. Χαίρομαι που ξαναγύρισα στο παλιό και υπέροχα δημιουργικό χόμπυ. Καλή χρονιά κι από εδώ.
Αννίτα

tsikipikiriki είπε...

Καλή Χρονιά εύχομαι κι εγώ.
Βασιλική το έφτιαξα αλλά μου φαίνεται στενό σύμφωνα με τις οδηγίες, επίσης γράφεις φάρδος 21 - 22 πόντους, εμένα μου βγήκε 19 με το ζόρι.Εσύ που το βλέπεις φορεμένο πάνω στον αντρα σου ποια είναι η γνώμη σου να το συνεχίσω λίγο πιο φαρδύ ή όχι?
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Vassiliki είπε...

Γεια σου και καλή χρονιά! Η αλήθεια είναι πως εγώ πλέκω λίγο χαλαρά, οπότε είναι λογικό να σου βγαίνει 1-2 πόντους στενότερο. Μς τους 22 φορεμένο δείχνει μια χαρά. Με τους 19... δεν ξέρω. Μάλλον στενό θα είναι.

Ανώνυμος είπε...

Μπορεις να μας πεις πόσους ποντους εριξες στην αρχή; Θελω νακανω ενα παρομοιο για παιδακι...

Vassiliki είπε...

Ξεκίνησα με 180 πόντους, σύμφωνα με το σχέδιο του Passenger's scarf. Προφανώς για παιδάκι θα χρειαστούν λιγότεροι.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ πολυ!!! Το εφτιαξα,(ριγε ασπρο-κοκκινο)και γίνεται πολύ γρήγορα!!! Η μικρή μου ξετρελαθηκε!Ευχαριστω!

Vassiliki είπε...

Στείλε και καμιά φωτογραφία να το δούμε!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα, μήπως μπορεί να μου κάποιος, πως πλέκουμε ρίγες κάθετες?? Όπως αυτό το κασκόλ δηλαδή!! Ευχαριστώ!!

Vassiliki είπε...

Οι ρίγες βγαίνουν κάθετες, επειδή ξεκινάμε απ' το πλάι του κασκόλ κι όχι από την άκρη του. Βάζουμε δηλαδή τόσους πόντους όσους θέλουμε να έχει το πλεκτό στο μήκος του. Και μετά, ανά κάποιες σειρές αλλάζουμε χρώμα. Οπότε εμείς πλέκουμε οριζόντιες ρίγες, αλλά στο τελειωμένο πλεκτό θα εμφανιστούν κάθετες.