Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

Witchy hat - Καπέλο μάγισσας, για τη μαγισσούλα μου!


Η Ρόζα ανακάλυψε -με σχετική καθυστέρηση, εντάξει, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι είναι πεντέμισι χρονών- τον Χάρι Πότερ και την παρέα του. Άρχισαν λοιπόν τα αιτήματα... "Θέλω ένα καπέλο μάγισσας με μιαν αράχνη που να κρέμεται μπροστά, για να τη βλέπω. Θέλω την μπλούζα της Ερμιόνης, μια κάπα μάγου, μια κουβέρτα με τον Χάρι Πότερ, το σκούφο και τα γάντια της Ερμιόνης..." και πάει λέγοντας. Ξεκίνησα, λοιπόν, απ' το καπέλο, σύμφωνα με το σχέδιο που βρήκα εδώ. Φυσικά το άλλαξα αρκετά -σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες της Ρόζας- παραλείποντας το βολάν στο γείσο και τη λοιπή διακόσμηση. Το τελικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με το πλύσιμο. Πρώτα πλέκεις ένα ολόμαλλο καπέλο που να χωράς μέσα σχεδόν ολόκληρη και μετά το πλένεις για να "μπει" και να γίνει τσόχα. Το κόλπο πάντα πιάνει και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Χρειάζεται μόνο προσοχή μην πλυθεί περισσότερο απ' όσο πρέπει κι από καπέλο γίγαντα βγει καπελάκι ξωτικού - με καταλαβαίνετε τι εννοώ.
Όσο για τις υπόλοιπες παραγγελιές, την μπλούζα την βρήκα εδώ, την κάπα εδώ, την κουβέρτα εδώ, το σκούφο και τα γάντια εδώ. Καλό κουράγιο ευχηθείτε μου, γιατί δε με βλέπω να ησυχάζω αν δεν τα φτιάξω όλα!
Α, όσο για την αράχνη, ήταν προσωπικός αυτοσχεδιασμός με την τεχνική needle-felting (πώς να το μεταφράσω αυτό; Ας πούμε "τσόχα με βελόνες") και δεν παίρνει πάνω από μισή ώρα να φτιαχτεί. Πρώτα έφτιαξα τον κορμό της, ένα συμπαγές οβάλ, και μετά άρχισα να προσθέτω τα πόδια, τέσσερα απ' την κάθε πλευρά. Τους έριξα και μερικές βελονιές στις αρθρώσεις για να αποκτήσουν τη χαρακτηριστική κλίση. Όσο για τα μάτια, δυο άσπρες περλίτσες ήταν αρκετές.
This is my Witch hat, for my little daughter, Rosa, who discovered Harry Potter a few days ago - you shouldn't forget that she is only five and a half. So, I followed the pattern I found here, changing it according to her directions. She also wants Hermione's hat and gloves, Hermione's sweater, a wizard robe and a blanket with the face of Harry on it. Thanks to ravelry I found everything and, yes, I started knitting...
As for the spider that hangs from the top of the witch hat, I needle-felted it. First I made an oval and then started adding the legs - four on each side. Two beads for the eyes and we are done!

Δεν υπάρχουν σχόλια: