Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Πώς πλέκουμε σκουφάκια - Μάθημα δεύτερο! - Κυκλικές βελόνες



Σας παραπέμπω εδώ σε δύο βιντεάκια στο youtube, αρκετά κατατοπιστικά όσον αφορά το πώς βάζουμε πόντους για να πλέξουμε κυκλικά, είτε με καλτσοβελόνες είτε με κυκλικές βελόνες (ουσιαστικά την ίδια δουλειά κάνουν όταν θέλουμε να πλέξουμε σκουφάκι, απλώς με τις μεγάλες κυκλικές βελόνες μπορούμε να πλέξουμε και ό,τι άλλο θέλουμε). Το πρώτο βίντεο δείχνει πώς χρησιμοποιούμε τις καλτσοβελόνες, ενώ το δεύτερο τις κυκλικές. Επίσης στο youtube μπορείτε να βρείτε ένα σωρό εκπαιδευτικά βίντεο για όποια απορία έχετε όσον αφορά τις μειώσεις, τις αυξήσεις και το κλείσιμο με καλτσοβελόνες! Και αυτή η τελευταία τεχνική θα σας χρειαστεί αν θέλετε να φτιάξετε σκουφάκια γιατί, ακόμα κι αν ξεκινήσετε με κυκλική βελόνα, μειώνοντας τους πόντους θα δείτε ότι δε θα μπορείτε να δουλέψετε πια με τις κυκλικές. Όταν οι πόντοι είναι λιγότεροι από 40 αναγκαστικά πρέπει να μεταφερθούν σε καλτσοβελόνες για να συνεχιστεί το πλέξιμο.
Μία βασική συμβουλή: μην απελπίζεστε. Προσωπικά ό,τι έμαθα το έμαθα μέσα από τέτοιου είδους "μαθήματα" και με πολλή προσωπική εξάσκηση... :)

Και μια παράκληση! Στείλτε μου καμιά φωτογραφία με τα πλεκτά σας. Χαίρομαι πάντα να βλέπω τη δουλειά των άλλων!!!

1 σχόλιο:

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Το πλέξιμο δεν είναι το φόρτε μου αλλά μια προσπάθεια ίσως ανατρέψει τα υπάρχονται δεδομένα. Πάντως τα δικά σου έργα είναι υπέροχα!!