Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Hooded scarf - Κασκόλ με κουκούλα!






Βρήκα αυτό το φοβερό σχέδιο στο βιβλίο COLORSTYLE των Pam Allen & Ann Budd και το έφτιαξα σε δύο παραλλαγές. Εκείνο που άλλαξα είναι το ζακάρ στο κέντρο του κασκόλ, γιατί έδινε πολύ "ανάποδη" όψη στην... ανάποδη και δε μου άρεσε να φαίνεται κάπως άτσαλο το από μέσα... Έτσι αντικατέστησα το ζακάρ με χρωματικές εναλλαγές και κέντημα. Επίσης, στο ένα από τα δύο κασκόλ δεν έβαλα κουκούλα, γιατί είναι πιο εύκολο να φορεθεί χωρίς αυτήν. Επειδή όμως έχω και μια φίλη τρελή σαν κι εμένα που φοράει τα παράξενα, έφτιαξα κι ένα με κουκούλα (γειά σου, Ματίνα!)

I found this beautiful pattern in the book "ColorStyle" by Pam Allen & Ann Budd and made two variations, a hooded one and a simple one. I also omited the central pattern, because I wanted it to be reversible. It is much easier to make it than it looks!

12 σχόλια:

Μαiρη είπε...

Βασιλική, το είχα δει στο raverly που το είχες παρουσιάσει και με ενθουσίασε!!!Θέλω να φτιάξω ένα για την κόρη μου αλλα πρέπει να πάω Αθήνα για νήματα. Μη σου πω κιόλας ότι το ζηλεύω για τον εαυτό μου!!!Αλλά στα 43 μου:(....Απ' την άλλη πάλι...γιατί όχι;Λατρεύω τα παράξενα!!!!

Vassiliki είπε...

Λοιπόν, μπορείς να το φτιάξεις και με νήματα που σου έχουν περισσέψει από άλλα πλεκτά - θα χρειαστείς περίπου μία κούκλα απ' το κάθε χρώμα. Κι όσο για το ποιος θα το φορέσει... Κι εγώ 40 είμαι, αλλά για τον εαυτό μου τα έφτιαξα. Άσε που μου τα "βούτηξαν" και τα δύο και τώρα πρέπει να φτιάξω άλλο! Το πατρόν το έχεις ή να σ' το στείλω σε κάποιο mail;

Χρύσα είπε...

Χαίρεται! Μόλις βρήκα το μπλογκ σου και μου άρεσε πάρα πολύ! Ειδικά αυτή η κασκολοκουκούλα!! Θα ήταν δυνατόν να έχω το πατρόν? (bubblist@gmail.com)
Ευχαριστώ πολύ!

Alexandra είπε...

Πάρα πολύ όμορφα και τα δύο! Τέλεια ιδέα να βάλεις το κέντημα, και θα φαίνεται ωραίο από την ανάποδη αλλά και σαν σχέδιο, μου αρέσει πιο πολύ από το πρωτότυπο!

natasa είπε...

καλημερα !!
μου αρεσε παρα πολυ το κασκολ με κουκουλα.... θα ηθελα παρα παρα πολυ κι εγω το πατρον!!!! περιμενω με ανυπομονησια!!! (natasaedessa@yahoo.gr)
ευχαριστω!!!!!!!

Vassiliki είπε...

Νατάσα, σου έστειλα ένα ηλεκτρονικό μήνυμα. Ελπίζω να το πήρες και να "διαβάζεται" χωρίς πρόβλημα. Πολλά φιλιά.

Ανώνυμος είπε...

θα μπορουσεw σε παρακαλω να μου στειλεις το πατρον? το λατρευω... (konstantinatsatsi@yahoo.com)

Ανώνυμος είπε...

θα μπορούσες μήπως ναστείλεις το πατρόν και σε εμένα;;(krystallia_xito@hotmail.com)

Ανώνυμος είπε...

kalimera.mporo na exo k ego to patron?einai poly omorfo.kalimerasass@hotmail.com

Ανώνυμος είπε...

k go tha ithela to patron einai panemorfo...
salonikiamaria@hotmail.com

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ όμορφο το κασκόλ και τα χρώματα είναι υπέροχα!!! Θα μπορούσες να μου στείλεις το πατρόν;
(swsama@yahoo.gr).

Unknown είπε...

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!
Ήθελα να σας ρωτήσω πώς πλέκεται το ζέρσεϋ κατά μήκος του κασκόλ σε τόσο μάκρος.Τι βελόνες χρησιμοποιείτε εσείς;; Ενδιαφέρομαι για το κασκόλ με την κουκούλα, ξεχωριστό και πολύ πρωτότυπο!